top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

KUMITE Szeminárium 2020

2020-ban Szigetszentmiklóson az OÁZIS Wellness Parkban rendeztük meg Kumite Szemináriumunkat.


Szemináriumunkat neves vendégeink emelték magas színvonalra, így a Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, a Shitokai Hungary elnöke, WKF referee Falusi Márton sensei a védekezés technikáját, taktikáját oktatta, és egy igen kiváló órával nyitotta meg a szeminárimot. Marci sensei karate "karrierje" mögött több mint 30 év tapasztalat van, és olyan alázatos munka, hogy uchi dechiként (bentlakásos tanítvány) is tanulmányozta ezt a gyönyörű sportágat.


Marci sensei kiváló tanár, és tanácsai rendkívül fontos részletekre hívta fel a tanítványok figyelmét a védekezést illetően.


Következő órát szintén egy rendkívüli tanár folytatta. Hegedűs Csilla a maga idejében igazi sztárversenyző volt, kiváló eredményekkel a háta mögött, rendkívüli tapasztalatát felhasználva tanított bennünket. Hegedűs Csilla a HKSE elnöke, MKSZ minősítéssel rendelkező bíró, többszörös Magyar Bajnok és EB, Világkupa győztes. Órája színes és játékos volt, tele izgalommal, és kölönböző fejlesztő páros gyakorlatokkal.


A harmadik órát pedig rendszeres vendégünk Ziegler Csaba zárta. Csaba shihan válogatott judo versenyző volt (rendkívüli eredményekkel), és most a Magyar Sport Ju-Jitsu Szakszövetség elnökeként szervezi sportolói edzéseit, tanulmányait, a BBME elnöke és nem utolsó sorban még a judo, ju-jitsu mellett kobudoban és aiki-jutsuban is jártas harcművész. Óráján különböző földrevitelek voltak, illetve ha a földre kerülünk, milyen megoldásokat tudunk alkalmazni egy-egy ilyen helyzetben. Ugyan a WKF bizonyos technikák alkalmazását tiltja versenyen, ez nem jelenti azt, hogy ezek tudása, gyakorlása ne lenne fontos egy képzett karatéka részére. Így tanmenetünk kifejezetten kitér arra is, hogy egy-egy technika még milyen értelmezéssel bír, és önvédelmi szempontból még milyen eszközeink vannak, melyek hatékonyak, és használhatók.


És milyen volt?


Nagyon jól éreztük magunkat és igen, mindig van mit tanulni, újratanulni, újraértelmezni.


Köszönjük a vendégelőadóknak, senseieknek, hogy elfogadták a meghívásunkat!


Jövőre ismét találkozunk!Néhány fotó, hangulatkép:
33 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page