top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

Nyári beszámoló

2020. júnuis vége Ekkor volt az egyesület edzőtáborozni Balatonbogláron, miután megnyílt a lehetőség rá. Minegy 40 fő vett részt a táborban az egészen kicsiktől a nagyokig. Rendkvül jó hangulatban telt el ez a pár nap, melynek a célja egyúttal a júliusi övvizsgára való felkészülés.

Épp jövünk ki az edzőteremből 


2020.06.28 - Siófok

Edzőtáborunk után pár versenyző Fekete Csabi senseijel a Balaton mellett maradt. Falusi Márton (Magyar Karate Szakszövetség alelnöke, Shitokai Hungary elnöke, 5.dan) meghívására pár versenyzőnk ellátogatott az edzőtáborukba, és közös edzésen vettünk részt. Nagyszerű alkalom az ilyen közös edzés arra, hogy közösen tauljunk fejlődjünk és inspirálódjunk másokkal. Köszönjük szépen!2020. július 11

-Ezen a szombaton tartottuk meg az egyesületben az övvizsgát, összesen 32 fő vizsgázott. A vizsgát online közvetítettük facebook csoportunkban, így a szülők is láthatták gyermekük fejlődését, hiszen a karatén alatt otthon kellett fenntartani a motivációt verseny, és személyes találkozó nélkül, ami egy felnőttnek is óriási kihívás, hát még a gyerekeknek. A vizsga kis létszámú csoportokban lett leszervezve, minél jobban törekedve a biztonsági előírásokra. A vizsga lebonyolításában segített Fekete Csaba sensei, Fekete Zsolt sensei, Szabó Sándorné (Bogi senpai), Bruszt Mária sensei


Jobb oldlat Fekete Zsolt sensei 


2020.07.17

Fekete Csabi sensei a szigetszentmiklósi Szivárvány óvoda Sporthetében foglalkozást tartott az óvodásoknak, akik itták a sensei szavait, és jót mozogtak vele az óvoda udvarán.
2020.07.18

Egyesületünk elnöke, Bruszt Mária 4. danra lediplomásott a Magyar IJKA elnöksége előtt, valamint 3 tanítványa, Debreczeni Gergely, Vizi Péter és Vizi Sándor megszerezte az 1. danját (fekete öves lett) Molnár Tamás (7. dan, IJKA elnöke, MKSZ Bírói Bizottságának az elnöke) vezette és irányította a vizsgát, mely tele volt kihívással, de vizsgázók felkészülten tettek eleget a feladatnak. A felkészülés nehézségét a COVID-19 világjárvány nagyon megnehezítette, de május 4.-e óta Debreczeni Gergely és Bruszt Mária heti 10 órát edzett, hogy megfeleljen a követelményeknek, Vizi Péter és Vizi Sándor is lehetőségeihez képest igyekezett jól felkészülni. Az eredmény pedig sikeres vizsga lett!


Balról jobbra haladva: Molnár Tamás, Vizi Péter, Bruszt Mária, Farkas Márta (IJKA elnökségi tag), Vizi Sándor, Debreczeni Gergely


2020.07.20-2020.07.24

A fenti 5 napban szerveztük meg a kisebbeknek szóló Napközis táborunkat a Tököli Önkormányzat segítségével, hiszen az önkormányzati üdülőt térítésmentesen bocsátották a rendelkezésünkre. Összesen 31 fő táborozott velünk. Szintén rendkívül jó hangulatban, hiszen a kisebbeknek még nagyobb szüksége volt arra, hogy találkozzanak csoporttársaikkal, edzőtársaikkal, barátaikkal. Kisebb kirándulást is szerveztünk a Tököli Parkerdőbe, hiszen az óvodások még nem tudnak nagyobb távolságot legyalogolni. A már leendő elsősök kipróbálták a Karate Iskola edzéseit is, és nagyon szépen teljesítettek, a versenyzők pedig szépen lefutották a "tábori kört", ahányszor azt Fekete Csabi sensei (Versenyzői szakosztály vezetője) kérte. Volt sorverseny, játék, szabadulószoba és természetesen karate edzés. Sajnos az utolsó napot elmosta az eső, így a tábortűz elmaradt, mégis csodás emlékekkel tértünk haza.


Sorverseny a 2. napon


2020.08.01 - IJKA közgyűlés, és közös edzés, megemlékezés

Augusztus elsején, szombaton Ózdra ment Fekete Csabi, Debreczeni Gergely, és Bruszt Mária senseiek. Szövetségünk rendes közgyűlése volt, de a találkozót egyúttal egy közös edzéssel is megünnepelték az ország különböző helyéről összejött dojovezetők, fekete övesek. Ritkán tudnak a mesterek ilyen szinten együtt gyakorolni, így ez nagy élmény volt mindenki számára. Ezen kívül megemlékeztek a jelen lévők japán mesterünkrő, Kato senseiről, aki idén tavasszal távozott el közülünk.2020. augusztus eleje

Még ki sem pihentük magunkat, versenyzőinknek Fekete Csabi sensei Csík Attila senseijel (Tori Judo Klub) extra projektet hozott létre, hogy a dobásaink, földreviteleink fejlődjenek. Heti 5 napon keresztül 1,5-2 órás judo edzések keretében voltunk vendégek a judósok táborában. Nem keveredett a 2 egyesület a vírushelyzet miatt, de mégis sikerült egy optimális megoldást találnunk, hogy tudjanak gyakorolni a gyerekek. Ekkor még nem tudtuk, hogy az őszi versenyszezon is ennyire ritka lesz. Nagy erőkkel készültünk a Budapest Openre, ahol előkelő helyeket akartunk megszerezni.


a képen Csík Attila épp a lábsöprést magyarázza.


2020.08.03-2020.08.19

között szerveztük meg a Karate Warriors programunkat. Mint látható a munka nem állt meg az egyesületben, rendületlenül hiszünk az edzésbe fektetett munka eredményében. A Karate Warriors kifejezetten azoknak szól, akik a kumite (küzdelmi) technikájukat akarja fejleszteni. 3 szinten foglalkoztunk szintén kis csoportokban a karatékákkal. Kis ninják, Kölyök harcosok, és Senior harcosok. A seniorok között ott szerepeltek a felnőttek, akik nem versenyeznek, és azok a 14 év feletti versenyzők, illetve nem versenyzők, akik életkoruk miatt már ebben csoportban voltak. A Kis ninjákat Debreczeni Gergely, és Bruszt Mária oktatta, A Kölyök harcosokkal Fekete Csaba sensei foglalkozott (itt voltak a haladó versenyzőink), és a Senior harcosokkal Bruszt Mária. Rendkívül hatékonynak bizonyult a munka, szinte szárnyalt mindegyik csoport.


Debreczeni Gergely sensei és a Kis ninják


2020.08.26 - Közös edzés a HKSE-vel

Vendégek voltunk 1 napra a Hegedűs Karate Sportegyesületnél. A HKSE egy budapesti karate egyesület, mely szövetségünk egyik tagja, és baráti kapcsolatokat ápolunk velük. 2 edzésen vettek részt a versenyzőink, és edzettek együtt Csilla sensei tanítványaival. Köszönjük a meghívást!

balról jobbra: Fekete Csaba, Farkas Márta, Molnár Tamás, Hegedűs Csilla, Nagy Ferenc

2020.08.27-2020.08.30 

Alapozó edzőtáborunk a fenti 4 napban volt megrendezve. A hangulat jó volt, és ismét sikerült csoportbontásban dolgozni. A haladó versenyzőkkel Fekete Csaba sensei és Fekete Zsolt sensei foglalkozott, a kisebbekkel Bruszt Mária sensei és Denreczeni Gergely foglalkozott. Egész nap a karatéról szólt. Az edzések mellett volt szó motivációról, elméleti kérdésekről, versenyszabályokról, és természetesen néztünk filmet is a sportunkkal kapcsolatban. Az Alapozó Edzőtábor végén pedig Lézerharc volt, ahol minden feszültséget kiadtak magukból a gyerekek. 


Lézerharc utáni csoportkép

89 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page