top of page

Karate Iskola

Kedves Szülők, Gyerekek, Pedagógusok, Felnőttek!

karate.png

Karate Iskolánkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy tudásunkat és karate-szeretetünket átadjuk az érdeklődőknek. Célunk minél színvonalasabb karate oktatásban részesíteni a hozzánk érkezőket.

Iskolánkba várjuk:

 • ·        az általános iskolásokat

 • ·        a középiskolásokat

 • ·        a felnőtteket

 

 


Tanulóink az első tanévben általános mozgásfejlesztésben részesülnek és megismertetjük őket a goju-ryu (ejtsd: godzsu riu) karate alapjaival és szellemiségével.

Tanulóink a második tanévtől szakosodhatnak:

 • ·         harcművészeti szakirány:

      tradicionális goju-ryu karate oktatás hetente 2 alkalommal
 

 • ·         karate versenyzői szakirány:

      heti 2 tradicionális oktatáson felül plusz 1-2 alkalommal versenyzői felkészítő edzés
 

 

Tanulóinkkal az edzéseken kívül is próbálunk sok időt együtt tölteni. Kirándulásokat, edzőtáborokat, szemináriumokat szervezünk, bemutatókat tartunk, és versenyekre járunk, stb.

 

Egyesületünk alapító tagjai szigetcsépi és tököli lakosok, így Csepel-sziget és környéke lakosságának próbálunk otthont adni és nevelni tanulóit egészséges, kiegyensúlyozott, boldog életre a karate és a sport eszközeivel.

Ha mindez szimpatikus Neked, köztünk a helyed! Várjuk a gyerek és felnőtt érdeklődőket!

Igazi közösségre, barátokra lelhetsz, várunk szeretettel!
 


Üdvözlettel:

Bruszt Mária
elnök
+36-70-294-5091

 

KAKUSEI Karate Iskola
Székhely: 2310 Szigetszentmiklós, Boglya köz 4/2 c.
Telephely: 2316 Tököl, Akácos út 41.
Tel: +36-70-294-5091, e-mail: iroda.kakusei@gmail.com

IMG_20230419_171438.jpg
KOH_5497.JPG
IMG_20171021_112155[1][1].jpg

TÁJÉKOZTATÓ

Alakulás: Egyesületünk 2007-ben alakult. Alapítói tököli és szigetcsépi lakosok. Egyesületünk tagja a Magyar Karate Szakszövetségnek, a Magyar Goshukan Karate-Do Szövetségnek, valamint a nemzetközi Seiwakai International-nak és a JKF-nek (Japan Karate Federation). Választott stílusunk a goju-ryu karate.
 

Karate-do: Ősi távol-keleti harcművészet, amely a test és a szellem nevelésével és fejlesztésével foglalkozik. Különböző, fokozatosan nehezülő fizikai igénybevétellel tanít a karate technikáira, valamint az önvédelem különböző formáira. Fejleszti az akaraterőt, a kitartást, önállóbbá és magabiztosabbá teszi a tanítványokat.

Erkölcsi és etikai neveléssel tanítja meg őket a tiszteletre és a fegyelemre.

A karate-do nem sport, hanem életforma, ezért nemtől és életkortól függetlenül mindenki számára egészséges életmód kialakítására adhat lehetőséget.

karatedo[1].jpg

Fordítása: fegyvertelen kéz útja

(kara= üres/fegyvertelen, te= kéz, do= út)

fe2ac1461f04d8f83955c0c067fb7912[1].jpg

Goju-ryu: A Keménység és a Lágyság Iskolája. A Goju elnevezés a go (kemény) és ju (lágy) szavak összeolvadásából keletkezett. A stílus alapítójának Chojun Miyagit tartják.

A stílusra jellemző, hogy a mozdulatok gömbölyű, csavart elemekből állnak, amelyek a támadások lágy elvezetése után zökkenőmentes ellentámadásokba mennek át.

Elnök: Bruszt Mária (4.dan), több mint 15 éve foglalkozik karatéval, helybéli lakos. Okleveles trainer, az edzéseket ő vezeti Tökölön, és képviseli egyesületünket a hasonló egyesületek, szövetségek és egyéb hivatalok felé.
 

Elnökhelyettes: Szabó Sándorné, tököli lakos. Karatéval több, mint 10 éve foglalkozik. Szükség esetén helyettesíti az elnököt, képviseli egyesületünket karate szövetségek és hivatalok felé.
 

Főtitkár: Fekete Zsolt, tököli lakos. Karatéval óvodás kora óta foglalkozik (Világkupa I.helyezettje). Képviseli egyesületünket karate szövetségek és hivatalok felé. 

 

Versenyzői szakosztály-igazgató: Fekete Csaba (2.dan), Óvodás kora óta foglalkozik a karatéval. (Világkupa III. helyezettje) Testnevelési Egyetemen végzett testnevelő-edző. 2018 óta a Versenyzői szakosztály  igazgatója, Szigetszentmiklóson vezeti az edzéseket.
 

Edzőink:

 • Bruszt Mária (4.dan), okleveles edző,

 • Fekete Csaba (2.dan), edző, testnevelő

 • Fekete Zsolt (3.dan) segédedző,

 • Szabó Sándorné (1.dan) segédedző, óvodapedagógus

 • Holdinger Szabolcs (2.dan) segédedző

 • Bender Ádám (1.dan) segédedző

 • Andris Márk (1 kyu) segédedző

Tandíjak: Az iskolába a be- és kilépés önkéntes. Aktuális díjainkról érdeklődj az edzésvezetőnél.

 

 A havi tandíj összege egyben értendő, függetlenül attól, hogy a hónap elején, közepén, jelentkezik valaki, valamint, hogy különböző okok miatt (szabadság, betegség, stb.) nem látogatta az edzéseket. A teljes havi díj mindenkire vonatkozik, és minden hónap 10.-ig kérjük azt kiegyenlíteni átutalással, vagy csekkel.
 

IMG_20171022_172214[1][1].jpg

Elnökünk: Bruszt Mária és a Seiwakai International vezetője, Fujiwara shihan

kyokushin-belt-colors[1].jpg
DSC_0052_1.jpg
FB_IMG_1673715037353.jpg

Lehetőségek:

Övvizsga: Övvizsgát tehet mindenki, aki az edzések 75%-án részt vesz, rendszeresen látogatta az edzéseket, és edzője alkalmasnak tekinti arra, hogy levizsgázzon, valamint részt vett 1 iskolaévben 1 edzőtáborban. Tanulóink hozzáállása, edzésmunkája övfokazokban kerül kifejezésre.

 Az első sikeres övvizsga után minden tanuló karate igazolványt kap, melyet minden eseményre magával kell vinnie.

Az övvizsga rendszerről kérjük, tájékozódjanak személyesen, illetve, itt olvashatnak utána (klikk)
 

Első övvizsga után versenyzői szakirányt is választhatnak az iskola tanulói.
 

Szemináriumok: Egyesületünk különböző témákban, az egészséges életfelfogást és életmódot próbálja továbbadni környezetében. (pl.: önvédelmi szeminárium, életmódtábor, környezetvédelem, önismereti szeminárium, stb.)

 

Edzőtáborok: Minden évben rendezünk több hazai edzőtábort, egyéb programot, melyeken minden tanítvány részt vehet. 1 iskolaévben egy edzőtábor látogatása az övvizsga feltétele! Ezek a táborok önköltségesek, de igyekszünk elfogadható térítési díjakat kialakítani.

Versenyzési lehetőség: Első övvizsga után versenyzői szakirányt is választhatnak az iskola tanulói. Itt lehetősége nyílik versenyzésre a tanítványoknak több hazai és nemzetközi kupán, bajnokságon, versenyen való részvétellel.

 

Tradicionális szakirány: Aki nem kíván versenyezni, annak nem kötelező első év után Tradicionális szakirányt is lehet választani, ahol az edzésterv a bemutatókra és az övvizsgára való felkészüléshez van igazítva. Itt van lehetőség a hagyományos fegyverek kipróbálására is pl. nunchaku, bo,sai.

345625932_3072715466365924_7065035767483829083_n.jpg
bottom of page