top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

2019.05.26 - WKF Magyar Bajnokság

Szoktam mondani--> A BAJNOKOK KÖZTÜNK JÁRNAK!


És igen, tényleg így van. 2018/2019-es évben megcsináltuk!




A KAKUSEI SE kis vidéki csapatnak számít a karatéban. Gyökereinket tekintve van múltunk, hiszen kiváló képzést kaptak senseieink, és úgy hiszem, van jövőnk is, mert mindent igyekszünk továbbadni a tanítványoknak, és minden új irányzatra nyitottak vagyunk minden téren, ami a fejlődésünket segítheti.

Az első versenyre 2009-ben mentünk el, és 2019-ben 10 évvel később az első Magyar Bajnoka is megszületett a KAKUSEI SE-nek. Hosszú út vezetett idáig, de megérte.


Lássuk, milyen állomásai voltak a tegnapi napnak. 9 versenyzővel indultunk neki a napnak. 1 kata versenyző és 8 kumite versenyző tette magát próbára, és vállalta a kihívást. 3-an még utánpótlásban, 5-en haladó kategóriában. Eredményünk ezért is óriási, mert 5 versenyző hozta a magyar karate mezőny 13. helyét a számunkra(!)


Bali Tibike utánpótlás kata versenyszámban Geki sai I. katája 2 zászlót kapott, míg ellenfele 3-at, így a kata versenyszám számára lezárult, mert ellenfele viszont nem jutott be a döntőbe, hogy vigaszágon bizonyítsunk. Tibi igazán jól felkészült, de itt véget ért a formagyakorlat számunkra.


Bali Tibi erősebb kumitében, az a fő versenyszáma, és ez adott nekünk erőt a folytatáshoz. Összevonták a 9 évesekkel, ami egy kicsit megnehezítette a dolgokat. Tibi menetelt előre, és a 16-os tábláról a 8 közé 3:0, majd 6:1 arányban jutott a 4 közé. Utána egy figyelmetlen pillanatában 1 pontot csináltak rajta a döntőbe jutásért, így vigaszágra került. Sajnos nem sikerült a dobogós hely újabb 1 pontot csinált ellenfele a következő meccsen. Így összesen a 9 évesek között 5. helyen végzett. Kiváló teljesítményt nyújtva, hiszen Tibi még csak 7 éves!

Utánpótlás kumitében még 2 versenyzőnk volt Csiki Dávid, és Rostás Márk. Mérlegelés után ugyanabban a versenyszámban indultak a -33 kg-osok között. A sorsolás után 2 ágról próbáltak feljutni a dobogóra. Márk a felső ágra került, Dávid az alsóra. Dávid sajnos összekerült régebbi ellenfelével, akivel most nem boldogult, viszont sikerült a vigaszágra kerülni, hiszen düntős lett az ellenfele. A vigaszágon azzal a versenyzővel került össze, akit már számtalanszor legyőzött, de valahogy most nem ment a dolog, így a végeredmény az 5. hely lett számára. Így is rendkívül büszkék vagyunk rá, mert sok munka van ebben az 5. helyben. Rostás Márk a felső ágon próbált bizonyítani. Szépen menetelt a döntőig, ahol összetalálkozott Dávid ellenfelével. Márk óriásit küzdött, de sajnos egy 1 pontos győzelemmel ellenfele bizonyult jobbnak, így Márk a dobogó 2. helyére állhatott fel.


Haladó katában Andris Márk indult a 11 évesek között. Seipai katája volt a legerősebb, így azt választottuk ki. 3:2 arányban ellenfelét találták jobbnak, ami azért is jelentős, mert apró hibát vétett a kata bemutatása során, és ennek ellenére a 2 zászló mutatja, hogy jó úton jár. Sajnos ellenfele nem jutott a döntőbe, így a vigaszágas reményeink szétfoszlottak. Márk a 6-8. helyen végzett.


Haladó kumitéseink jöttek a sorban. 8 évesek között Pásztor Szabolcsot tudtuk kiállítani a haladók között. Szabolcs ovis kora óta nevelődik az egyesületben és igen kiváló munkát végez az edzéseken. Ebben a félévben is igen jó eredményei születtek. Várakozva tekintettünk a mai napra. 2 MTK-s és 1 Barcsi ellenfele volt, így abszolút győztesként kellett kikerülni, ha aranyat akartunk. Nem volt könnyű a mezőny. Szabolcs az első meccsét simán hozta 6:0-ra legyőzve MTK-s ellenfelét, a másodikat 3:1-re Barcsi ellenfelét, és utolsó meccse 0:0-ra sikerült. Szabolcs 2 nyertes meccsel és megszerzett 9 pontjával MAGYAR BAJNOK lett! Nagyon büszkék vagyunk rá! Óriási teljesítmény!

Illés Péter a 9 évesek között próbált bizonyítani, sajnos az első körben kikapott, a 6-8. hely lett számára a végső helyezés.

Varga Dani a 11 évesek között indult, de sajnos a KSI-s ellenfelével nem boldogult, így vártuk, hogy sikerül-e a vigaszágon bizonyítani. Ellenfele döntős lett, így a Vasasos Péter Marcival kellett megküzdenie a 3. helyért. Dani szépen felépítve a meccsét végül 3:0 arányban megnyerte, így a dobogó 3. fokára megérdemelten állhatott fel.

Bender Ádám a 12 évesek között indult. Első körben a későbbi győztessel került össze, így a vigaszág maradt meg a számára. Vigaszágon nem sikerült pontot csinálnia, ellenfelét hozták ki győztesnek. Ádám az 5. helyen végzett a WKF Magyar Bajnokságon.

Rostás Szófia egyszem lányként indult a KAKUSEI színeiben a 11 éves lányok között. Nagy ellenfeleket láttunk, így izgatottan vártuk, mi lesz a kimenetele a dolognak. Be kellett mérkőzni a 4 közé, és magunk mögé utasítani az MTK-s ellenfelünket is. Ez jól sikerült, bent voltunk a 4 között. Sajnos azonban az UTE-s ellenfelünkkel már nem sikerült a dolog, így nem jutottunk a döntőbe, Szofi a 3. helyen fejezte be a Magyar Bajnokságot.





Eredményeinket tekintve nagyon elégedettek vagyunk, hiszen a ponttáblán, és az éremtáblán is a 13. helyen végeztünk a Magyar Bajnokságon, így a magyar mezőnyben 5 haladó versenyzővel.


Eredmények:

  • Andris Márk - kata 6-8.hely

  • Bali Tibor - kata 6-8.hely

  • Bali Tibor - kumite 5. hely

  • Bender Ádám - kumite 5.hely

  • Csiki Dávid - kumite 5.hely

  • Illés Péter - kumite 6-8.hely

  • Pásztor Szabolcs - kumite MAGYAR BAJNOK

  • Rostás Márk - kumite 2.hely

  • Rostás Szófia - kumite 3.hely

  • Varga Dániel - kumite 3.hely


85 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page