top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

2019.02.02 - Kata & Bunkai Baráti Geiko

Frissítve: 2019. ápr. 6.

2019.02.02-án reggeli órákban indultam jóbarátommal Pásztor Tamás senseijel Hajdúszoboszlóra. Nem üdülni mentem, még csak egy fürdőre sem. Kiss László sensei a Ten-Shin Karate Sportegyesület vezetője meghívására egy Kata és bunkai baráti geiko-ra érkeztem.


A központi téma a Saifa kata volt. Még sem kizárólag a kata lépéseit vettük át, hanem az ideérkező mesterek a kata magyarázatát, bunkait tanulmányozni jöttek. Nem csalódtunk, mert Kiss László sensei Taira mester tanításait követve adta át tudását. Az edzések nagyon jók voltak, és gyakorlati szemmel lettek megközelítve a különböző elemei a katának. Igen elhangzott a mondat: "Ez nekem olyan varázslás." Más stílusbelinek furcsa volt a megközelítés, de öröm volt látni, hogy a különböző stílusból érkező mesterek milyen alázattal fogadták a tanítást. Igazi ünnepként élhettük meg mindnyájan, hogy egymástól tanulhattunk.


A 4 órás edzést középen egy ebédszünettel szakítottuk meg, és ebédnél igen jókat beszélgettem a mesterekkel. Jó volt olyan közegben felhőtlenül időt tölteni, ahol fesztelenül beszélgethettünk.


Köszönöm ezt az élményt!





Nagyon jól éreztem magam! A jövőben sok hasonló szemináriumokon szeretnék részt venni, ahol a tanítás a legfontosabb célja az adott mesternek.


Kis ízelítő:


21 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page