top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

A vágyak csak vágyak, a célok pedig elérendő eredmények

2018.09.29-2018.09.30-án egyesületünk színes övesei Kumite Szemináriumon vettek részt a szervezésünkben. Az immár hagyománnyá vált eseményen összesen 24 fő vett részt, így szeptember utolsó hétvégéje ismét foglalt lett a számunkra. A Kumte Szemináriumot azért szervezi évről évre az egyesület, hogy a színes öves karatékáknak biztosítva legyen a fejlődési lehetősége nam csak stíluson belül, hanem a harcművészeteken belül.


Szombat délelőtt Bruszt Mária, az egyesület elnöke indította a programot. Kihasználva, hogy újra tatamin edzhetünk, esések, és földre vitelek kerültek a központba. Alapokkal kezdtünk, majd földre vitel, és szabadulás is belefért a 2 órás edzésbe. Valamiért újra szóba került a csípő munka, így szép lassan mindenki megérti a karate lényegét, használd a tested fegyverként.


Délután Kisszékelyi Zsolt volt a KAKUSEI vendége, aki WKF küzdelmi helyzeteket hozott a Vasas Karatétól. Felhívta a figyelmet, hogy párban dolgozni nagy felelősség, hiszen egymást tanítjuk, amikor gyakorlunk. Ismét alapokkal indultunk, és hangsúlyt kapott a lábmunka, mely nélkül helyzetváltoztatás lehetetlen, utána pedig a szituációs helyzetek voltak páros gyakorlatba helyezve. Nagyon szemléletes, és hasznos volt ez a 2 óra is, így az aznapi 4 óra edzés után mindenki fáradtan került az ágyba.


Vasárnap délelőtt Ziegler Csaba shihan tartotta az utolsó 2 órás edzést. Csaba shihan többféle harcművészet mestere, így tudását ismét öröm volt megtapasztalni. A bemelegítő gyakorlatok után szép lassan a tradicionális küzdelem került előtérbe, és nagy-nagy örömünkre katáink bunkaia (értelmezése) bukkant fel a tanításában. Szintén egy-egy támadás lett kielemezve, és arra a megoldás begyakorolva, természetesen földre vitellel együtt.


És hogy van-e haszna egy ilyen szemináriumon részt venni? Szerintem, egyértelmű, IGEN. A tanulás hozzátartozik az életünkhöz, az tart minket az ÚTon. Miközben haladsz a célod felé, óriási élményben lesz részed, mely közben azt a bizonyos boldogságot átélheted, ezért fontos, hogy mindenki tűzzön ki maga elé egy célt. Ugyanis cél nélkül csak bolyongás az élet, és a vágyak csak vágyak maradnak, ha pedig céljaink vannak, azok pedig eredményhez vezetnek.


Nagyon köszönjük, hogy ismét megrendezésre került a szeminárium!





71 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page