top of page
 • Szerző képeBruszt Mária

Gankaku kupa

2018 utolsó versenye volt a KAKUSEI SE-nek december 2-án, vasárnap. Óbudára mentünk a Gankaku Sportegyesület által szervezett versenyre.

5 tatamin folytak a küzdelmek közel 500 nevezéssel.


Testvérkatákkal nem volt szerencsénk, így egyik testvérpár sem jutott tovább, holott látszódott, hogy tudásukkal előrébb lehetett volna végezni. (Testvérek szinkronban mutatják be a kiválasztott formagyakorlatot)Aztán jöttek a hagyományos versenyszámok. Igen jól teljesített a 6-7 éves korosztály, határozottan küzdötték magukat a döntőbe. Volt, akin nem is tudtak pontot csinálni. Shiko dachi versenyszámban Polgár Dominik I. Szabari Marcell II. helyen végzett ugyanazon a táblán. Bali Tibor I., míg Benyes Bálint a másik csoportban III. helyen végzett. A 6-7 évesek a szivacskumitében is jól szerepeltek, ott már "csak" az első és második hely volt számukra elfogadható, és mint írtam, volt, hogy egy pontot sem tudtak a kicsiken csinálni ellenfeleink. Polgár Dominik és Benyes Bálint megszerezte a dobogó legfelső fokát, Szabari Marci és Bali Tibi a második helyen végzett csoportjában.8-9 évesek nagyon fáradtan érkeztek. Már érezhető volt, hogy nekik itt az év vége a suliban. Pásztor Szabi és Rostás Márk sajnos nem jutott tovább katában, és a kumitéjük sem sikerült. Karhuz Marcell kezdő katájával II. helyen végzett. Kumitéje izgalmas, és jó volt. Bírói hiba miatt sajnos időn túl szerzett pontot, így nem jutott tovább, hogy érmet szerezzen, de nagyon harciasan, és szépen küzdött. Különösen, hogy betegségből felgyógyulva jött a versenyre. Pásztor Dóri kata versenyszámban III. helyen végzett, kumitéje sajnos nem volt elegendő a továbbjutásra. Így is örülünk, és jó eredménynek tartjuk, hiszen Dóri közel 1 éve nem állt tatamira.


10-11 éves versenyzőink sorsolása katában szintén nem sikerült valami fényesen, összevonták a 15-16 évesekkel. Így a II. és III. hely, melyet megszereztek a fiúk igencsak kiváló teljesítménynek bizonyultak. Andris Márk a dobogó II. fokán, Polgár János a III. fokán végzett. Varga Dániel indult kumitében ebben a korosztályban. Dani ezen a versenyen nem tudott eredményes lenni. Rostás Szofi III. helyen végzett határozott Saifa katájával. Gratulálunk az elért eredményéhez, nehéz ellenfelei voltak. Jöttek a küzdelmek. Itt sem voltak könnyű ellenfelek. de Szofi csinálta a dolgát, és sikerült vigaszágon a Honvédban edző ellenfelét legyőznie, mellyel megszerezte a III. helyet kumitében is.12-13 évesek közül egyedül Czomba Balázs tudott részt venni a versenyen. Balázs most váltott korosztályt. Így várakozva figyeltünk, hogy sikerül a verseny ezúttal. Balázs koncentrálva haladt előre. Végül minden ellenfelét lehagyta, és sikerült a vasárnapi napot egy aranyéremmel befejezni kumite versenyszámban.


Eredményeink:

Aranyérmesek:

 • Polgár Dominik (2x!)

 • Bali Tibor

 • Benyes Bálint

 • Czomba Balázs

Ezüstérmesek:

 • Szarai Marcell (2x!)

 • Bali Tibor

 • Karhuz Marcell

 • Andris Márk

Bronzérmesek:

 • Benyes Bálint

 • Pásztor Dóra

 • Polgár János

 • Rostás Szófia (2x!)
Gratulálunk a versenyzőknek! És köszönjük Mindenkinek az egész éves munkáját!
132 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page