top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

Tanuljunk másoktól - Kőbán Rita


Nyitunk egy rovatot, melyet kész akarva kezdünk el vezetni. Olyan neves, híres személyek egy-egy gondolatát idézzük (persze zömében sportolókat), melyet az életről gondolnak. Ma Kőbán Ritától (2-szeres olipmpia bajnok kajakozó) olvashatjuk az alábbiakat:


"Nekem mindig az volt a kérdésem, hogyan tudnám a dolgokat megoldani. Mindig megnéztem, hogyan csinálják a nagyok, a világ legjobbjai, és ami közös volt bennük, azt tanultam el, illetve tanítom ma is edzőként. A legjobbaktól szabad és kell is tanulni ma nem igazán van akadálya, számtalan a lehetőség az információszerzésre. Próbáljuk ki magunkat és nyissunk a világ felé, csak így lehet igazi eredményeket elérni."
fotó: magicmagyars - blog.hu

És mi az, ami még fontos?

Átlépni azt a határt, amiről azt hisszük nincs tovább. Az ember teljesítőképessége messze máshol van, mint ahol fel akarja adni. Számtalan vizsgálat igazolja, hogy ha igazán meg akarod csinálni, akkor csak bíznod kell magadban, és abban az edzőben, senseiben, vezetőben, aki elvezet oda, mert ő tudja, hogy TE MEG TUDOD CSINÁLNI!


Anders Ericsson pszichológus (Floridai Egyetem) és Robert Pool tudományos újságíró könyvében (Csúcsteljesítmény) azt írják, hogy a kiemelkedő teljesítmény kulcsa valójában a több ezer órányi fókuszált, kemény munka.


Szóval nincs lehetetlen, kérdés, Te mennyi hitet, energiát, és munkát vagy hajlandó beletenni abba, amit csinász.


10 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page