top of page
  • Szerző képeBruszt Mária

Tisztelet, meghajlás

Frissítve: 2020. okt. 2.

Minden karate edzés meghajlással kezdődik, és meghajlással végződik, ennek hagyománya van.



Miért?


  • Mert megköszönjük, hogy van hol edzenünk,

  • van, kitől tanulnunk és

  • van kivel gyakorolnunk.

Ahhoz, hogy fejlődhess, mindegyikre szükség van....


és hol vagy TE?


Ott, amikor a másik meghajol, és megköszöni, hogy vele gyakorolsz. Egy karate edzésen tanulunk az edzést vezetőtől, a senseitől (karate tanár), valamint tanulunk a társunktól, aki tudásával inspirálhat bennünket, példája útmutató lehet nekünk, hogy igen, oda én is eljuthatok.

Minden karatéka (karatét gyakorló) a bőrét viszi a vásárra. Azaz megengedi, hogy megüsd, megrúgd, megdobjad adott esetben. Bízik Benned, hogy nem teszel benne kárt, és tudja, megtanulja, hogy nem verekedünk, hanem a küzdelmet gyakoroljuk, hogy a szüntelen gyakorlás vezet eredményre. Belső utazás magadhoz a társaid, és a mestered tanítása által.


Az csak mellékes, ha közben kiváló harcos leszel, vagy kiváló sportoló.


És igen, versenyen is a szabálykönyv megköveteli, hogy meghajlással kezdjük és meghajlással végezzünk, ezt mindenki megtanulja és alkalmazza. Na ez az óriási különbség más sporthoz képest!


Versenyen ugyanúgy ki vagy szolgáltatva az ellenfelednek, és itt ugyanazok az elvek tükröződnek vissza, tiszteld és becsüld meg a túloldalt lévő ellenfeledet, és úgy dolgozzatok egymással, hogy abból még véletlenül se lehessen sérülés!


60 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Még mindig időtálló gondolatok

Próféta nevű facebook felhasználó tette közzé 2015-ben, mely gondolatok még mindig megállják a helyüket. Próféta 2015. május 21. · Hogy mi az a "rossz"? A teremtés hiánya. Bármit megváltoztathatsz, bá

bottom of page